lørdag den 8. maj 2010

til en kold tid

Jeg er blevet færdig med et par sokker, normalt tager det ikke så lang tid, men mønstret har krævet at jeg vidste præcis hvor jeg var så de er kun i begrænset omfang kommet med i byen. Mønstret er "plaited points" (ravelrylink). De er strikket i "cherrytree hill", strømpegarn på pinde 2,25. Opskriften siger tykkere garn (Casbah socks) og det startede jeg også på, uden at tænke over at masketallet så var alt for højt. De var i givet fald blevet til min mand, som næppe havde gået i dem. Mønstret kan ikke tilpasses færre masker så om igen på tyndere pinde og garn. Det lykkedes. Faconen er lidt sjov, men de passer perfekt på mine brede fødder. 
Jeg var undervejs meget i tvivl om jeg havde garn nok, også selv om løbelængden sagde at det var der. Der blev vejet og vejet og kortet 1cm af i skaftet. Alt sammen unødige bekymringer (så Karin du kan godt beholde dit overskudsgarn). Der var rigeligt tilbage efter endt arbejde.
Det næste par sokker er allerede undervejs, oppefra og ned på 5 pinde med klassisk hæl. Men selvfølgelig med mønster, der dog er egnet til at have med i toget.

3 kommentarer:

marianne sagde ...

Super flotte strømper og ja de ser lidt meget krævende ud:) Fortsat god weekend:)

Tine sagde ...

Hvor er de blevet smukke!
Godt at du fik justeret så de passede:-)

Berit sagde ...

Sikke nogle smukke mønstre på dine sokker. Jeg strikker bare en standardmodel, men måske skulle man overveje at prøve nogle med mønster, for resultatet er meget smukt kan jeg se.