søndag den 17. juli 2011

mere fra Færøerne

Dagene på symposiet var tæt besatte Efter morgenmaden kørte vi til Eidí, hvor dagen startede med foredrag, efterfulgt af workshop og det samme efter frokost. Om aftenen var der underholdning, performance eller foredrag de fleste dage. Jeg var kommet på dominostrik i flere former, færøske sjaler, patent i 2 farver og med snoninger samt et mere kunstnerisk med 3-dimensional strik.

Vi hørte om færøsk uld og uldindustri.  De sidste mange år har det desværre været sådan at ulden betragtes som affald og ikke som råvare. Der kom faktisk et forbud mod afbrænding mens vi var deroppe. Vi hørte om hvordan ulden sorteres og spindes på forskellig vis og om de forskellige typer uld. Senere fortalte Ása om spinding på håndten og her skotrok. Der blev sunget til. Traditionelt blev der også fortalt historier mens kvinderne arbejdede.

På nogle af workshoppene blev der arbejdet kunstnerisk med strik. Nogle lavede sten der blev lagt i en varde, andre små billeder der midlertidigt prydede hegnet på skolen.Undskyld hvis billederne roder, blogger har sit eget liv pt. Enkelte af billederne er fra sidste besøg på øerne.

3 kommentarer:

Lydert sagde ...

Jeg får helt gåsehud, når jeg ser billeder fra Færøerne, det er altså bare så fantastisk smukt.
Det lyder også som om, det var en spændende tur rent uldmæssigt

Hilde sagde ...

Vakre Færøyene. Har bestandig hatt lyst å reise dit :-)
Flott blogg du har (har lagt meg som følger)

Helle sagde ...

Velkommen til Hilde. Ja Færøerne er skønne, du skal unde dig en tur en dag