tirsdag den 27. juli 2010

jo - der strikkes da lidt

Den sorte sommertop blev færdig i weekenden og ligger nu til tørre, pga. regn blev det til kælderen og det tager sin tid, her er den taget med ud til fotografering i fugtig tilstand. Jeg håber at udstrækningen af mønsteret holder, ellers bliver der en dum fold bag på, foran har jeg ingen problemer med at holde den udspændt. Lavet om bliver den ikke.
Mens jeg stædigt har arbejdet på at blive færdig har det andet "sofaprojekt" ligget lidt stille. Det går fremad også med "Masai", der er ved at få højre forstykke. Der strikkes ned fra kraven og lidt anden rækkefølge end jeg ville have valgt, først forstykkerne, så ryggen, herefter forkanter og tilsidst ærmer.
Strikkemonogami er ikke mig, så her er et par projekter der ikke har været vist tidligere. En trøje i "Chirri", lækker silke og alpaca, men ren gætværk i opskriften der mest af alt ligner noter, 3 størrelser i mængdeangivelsen, 4 i måloversigt og flere steder 5 i selve opskriften, lommeregneren har været i flittig brug for at se hvad der hører til hvor. Sælgeren er undskyldt, hun havde lige overtaget butikken og fandt den i en mappe. tilgengæld er jeg træt af at havde fået to indfarvninger. Der ser i høj grad ud til at mangle garn, så jeg overvejer om der skal bestilles mere på nettet allerede, eller jeg skal vente og se, og eventuelt sende min mor da det er købt i hendes by, så kan jeg få det med næste gang vi kommer forbi.

Sidst vi tog over manglede jeg et bilegnet strikketøj så jeg startede på bindeblusen, fik lavet 4 lange pinde dagen før. Da vi nåede Horsens blev det hevet op pga. en fejl der var svær at rette og vel fremme i København var jeg så langt igen. Der blev ikke strikket meget de næste dage pga. varmen og slet ikke på vej hjem. Nu fungerer det som "togstrik" og ser lovende ud, trods lange omgange, af en eller anden grund ender jeg mest på tynde pinde for tiden så alt tager sin tid. 


4 kommentarer:

Lotte K strik sagde ...

Sikke en sød sommertop og sikke alt det fine du er i gang med, det er dejligt at have lidt forskelligt at vælge imellem.

Lydert sagde ...

Den sorte top er rigtig flot, og din Masai er da fantastisk, glæder mig til at se den færdig

Quiltepigen sagde ...

Hej.
Hvor kan man se et billede af en bindebluse??
Er det en som skal bindes på ryggen.?

Helle sagde ...

Hov jeg havde ikke set at der var en kommentar til (undskyld quiltepige). Anette Danielsen kalder blusen en bindebluse, jeg vil snarere kaldet den en "slå om bluse" hvor de to forstykker ligger over hinanden og der bindes med et snor.