mandag den 5. juli 2010

En UFO under forvandling?

Jeg har kastet mig over forvandlingen af en ægte UFO til FO. En sommertop i ribmønster, der starter midt på kroppen. Sjov strik, nu hvor jeg er kommet gennem 1. stykke og godt igang med nr. 2.
Garnet var julegave i 2008, opskriften havde jeg. I sidste uge af april 2009 gik jeg igang og så kom problemerne. Først strikkede jeg alt for løst, måtte 1 nr. ned i pinde, så glemte jeg at brystmålet skulle være 10-12 cm under mit eget mål, hvilket er vigtig for at undgå udbuling i midten. Alt i alt er 1. stykke nok strikket 2 gange, hvorefter det blev lagt væk i irritation sidste sommer med et halvt (forstykke) færdigt. For godt en uge siden kom det så med til strikkecafe og jeg besluttede at det er det jeg strikker når jeg ser tour de france herhjemme. Så nu er der 1 færdigt stykke og nummer 2 på vej, mon ikke det lykkes denne gang så den kan bruges i sommervarmen i år. Størrelsen ser ud til at passe. Og selv om det fortsat kribler i fingrene efter nyt sommerstrik er jeg ved at planlægge hvad næste "gøre færdigt" projekt skal være (der er ingen der siger hvornår), vanter, sokker og julenisser/engle er på listen.

3 kommentarer:

Gitte/ditogdut sagde ...

Dejligt at få de UFO er nedbragt.. Den ser spændende ud den top :-)

Anonym sagde ...

Hej
Må jeg spørge dig, hvad hedder opskriften - det ser spændende ud.
vh
Lisbet

Helle sagde ...

opskriften er "bias shell" fra bogen "knitting classic style" af Veronik Avery. Jeg strikker i "Jo Sharp soho summer cotton"