søndag den 10. november 2013

Monteringsbunken vokser

Selv om jeg ikke er glad for at sy sammen eller samle masker op nyder jeg normalt at montere strikketøjet og se hvad det gør for det færdige resultat. Så den situation jeg står i nu er en undtagelse - hele 3 ting der ligger og venter på tid og ro til den sidste finish.

Modellen "Opera" fra bogen "fin og finurlig" skal have syet ærmer sammen og forsynes med de helt rigtige knapper.

Jeg har strikket den i en tukisblå spinni fra lageret og en nyindkøbt "Kid Silk Haze" fra Rowan i turkisgrøn. Resultatet er en flot farve der giver associationer til de dybe fjorde jeg har set i Norge og Island. Farven er bedst på det øverste billede.

 
Næste projekt er min islandske trøje, hvor sidste maske blev lukket af i dag. Her skal der sys, klippes og sættes lynlås i - foruden endehæftning og sammensyning under ærmerne og på kraven.  Opskriften er fra bogen "strik med islandsk uld", hvor jeg købte den engelske udgave under sidste års ferie i Island. Garnet er lopi fra Istex, også hjembragt fra ferien. Det varer lidt inden jeg igen kaster mig over de tykke pinde, resultatet er jeg meget tilfreds med.
Sidste projekt er en kjole, no. 8, fra Geilsk. Strikket i bomuld/uld. Der mangler at blive syet et ærme til så jeg kan få strikket kanten, samt halskant. Den sidder ikke helt som jeg vil over et par strømpebukser men kan forhåbentlig bruges over lange bukser, hvis ikke det hjælper med en underkjole. Fordi der var fejl i det første garn er den strikket 1½ gang så det vil være træls ikke selv at kunne bruge den.
Ideer til nye projkter er der mange af - der udgives jo en lind strøm af spændende bøger og hæfter for tiden. Fredag var jeg som mange andre nede og se modellerne fra "Mange masker" og købe bogen. Flere af de ting jeg gerne vil strikke har jeg helt eller delvis garn til på lageret, bla. fra projekter der ikke længere trækker så meget - men mon ikke der er noget der skal være færdigt først, hvis ikke de mange UFO'er skal stresse for meget.
 

7 kommentarer:

Strikkeglæde sagde ...

Det er flotte ting, du har fået lavet! Flot No. 8 er færdig, det var altså surt det med garnfarven.

Lydert sagde ...

Super lækre modeller, du har strikket, håber da, No 8 kommer til at passe dig, den er ret skøn

Fríða sagde ...

alle modeller ser spændende ud, jeg bruger altid en glat underkjole under strik-kjoler, så sidder de meget bedre og klæber ikke til kroppen.
kh.fra Island
Frida

Gitte sagde ...

Hold da op en dejlig bunke, jeg var også inde og gramse i fredags, dejlige modeller hvor mange af dem vandt irl

Marianne sagde ...

super flotte næsten færdige projekter :)

Mona Elisabeth Pedersen sagde ...

Uh - jeg kan da slet ikke forstå du kan vente med at få dem monteret :oD . Det er smukke ting og sager - og især den islandske har jeg nok en svaghed for. Men alle er smukke.

Uldbegavet sagde ...

Du er vist den første jeg har hørt om, som ligefrem nyder at montere;-)
Det er lækre sager du er i gang med, jeg glæder mig til at se dem alle.