søndag den 28. oktober 2012

Der strikkes ærmer

Jeg strikker ærmer for tiden, både på de helt tynde pinde (3.50) og på nr.7 som jeg egentlig ikke er så vild med. De tykke er til den klasssiske islandske trøje med lynlås. De tynde pinde er en lægger blød sag fra Charlotte Tøndering, Java hedder den. Garnet er fra japanske ITO, henholdsvis sensai (silke og mohair) og Kinu (ren silke). Jeg forestiller mig at den er helt perfekt til min sorte kortærmede hørkjole. I dette tilfælde startede jeg mest på ærmerne fordi det er lettere at strikke rib end mønstret på kroppen. Oven på de sidste ugers begivenheder og tiden op til har jeg valgt at bruge en del af de mentale kræfter på fremtiden i form af nye spændende arbejdsopgaver, hvilket gør behovet for ren terapistrik større.


Terapistrik er min nye udgave af "nr 8" også, det går jævnt fremad og jeg er begyndt indtagninger i livet, det varer dog noget inden der skal strikkes ærmer her, medmindre jeg laver dem sideløbende med selve kjolen. Jeg strikker på firkantede pinde og det virker som om det er mere jævnt end jeg plejer, måske ren indbildning.
Vintertid giver lyst til varme. I lageret lå Rowan Felted Tweed til en lang vest, jeg var ikke langt før jeg konstaterede at den kom jeg nok ikke til at bruge, mønsteret så ikke ud som forventet. Lidt søgning på Ravelry gav resultat, så nu strikker jeg i stedet "Peasy", en fin lille trøje med 3/4-ærmer og lidt mønster. Den strikkes oppefra og ned. Jeg skal snart til ærmerne, der ifølge opskriften strikkes før resten af kroppen. De næste uger byder på en del møder og et 2-dages kursus, samt en togtur Købehavn-retur, mon ikke det rykker lidt.1 kommentar:

Uldbegavet sagde ...

Meget fine ting du er i gang med. Kjolen bliver supersød i den farve.
Peasy modellen ser ud til at have en rigtig god pasform og mønstret bliver meget tydeligt i den farve du har valgt.
Charlotte Tønderings trøje er vildt lækker. Jeg så den i vinduet i grå forleden dag, men syntes ikke jeg havde de 700,- kr. som garnet koster. Men den er altså fantstisk. Jeg glæder mig til at se dine ting efterhånden som de bliver færdige.