fredag den 25. juni 2010

1. etape gennemført

Kraven til min "masai"-cardigan er presset og klar til næste etape, to forstykker, en ryg og to ærmer strikket oppefra og ned, hver del for sig. Det bliver ensfarvet strik i den cypresgrønne som den øverste del af kraven er strikket i. Maskerne er sat på hjælpesnor, da der skulle presses inden videre strikning har jeg valgt en bomuldssnor, den er glat nok til at det er til at sætte maskerne på pinden relativt let og den smelter ikke som jeg frygtede knit-pro-wirerne ville. Og jeg er startet på næste etape, billeder kommer når der er noget at vise. Efter et par hektiske uger er der dømt ferie, den skal bruges her på matriklen og jeg har set vejrudsigten for de første dage - ikke tosset.

lørdag den 12. juni 2010

Fødselsdag = gaver

Jeg havde fødselsdag i sidste uge og jeg blev begavet med nogle gode ting. Det kan vel heller ikke blive anderledes når jeg selv har været ude at købe en del af det. Min mand havde købt en troldekugle, udformet som det fineste lille håndopviklede garnnøgle (den havde han selv fundet efter jeg havde nævnt for noget tid siden at det fandtes). Min mor sendte et gavekort til en bog med to titler hun syntes jeg skulle vælge mellem (ingen af os har lyst til at betale for forsendelse af en bog). Det blev til Maria Hellebergs "Engelshjerte" om Anne-Sofie Reventlow. Fra mine svigerforældre var der penge. For dem har jeg købt garn og opskrifter til Geilsk "Livstykke med vingeærme" i grå 3-trd. bomuld/uld og Else Skjellerups "Nille" i grå og  grå-blå dunlin. Der er stadig penge tilbage, Herbjørgs Wasmo's "100 år" er bestilt så de bliver nok brugt til den. Ellers er der mere på strikkeønskelisten.
Vejret er til indesysler og det kribler i fingrene efter at starte på de to trøjer, men jeg må hellere blive færdig med noget først.

søndag den 6. juni 2010

sjov at strikke

Kraven til "Masai" tager stille og roligt form. Den er sjov at strikke med skift mellem forskellige tekniker og strikkeretninger.

Opskriften er detaljeret, der står endda når der skal hæftes ender undervejs. Først blev den øverste kant strikket på langs, der blev samlet masker op og strikket lidt ret. Herefter stod menuen på små "flapper" strikket ud fra kanten og sammen med denne. Efter et par omgange tern i "jaquardstrik" er det nu en omgang retriller på langs. Næste teknik bliver dominotrekanter inden kraven sluttes af med endnu en gang tern. garnet er dejligt at strikke med, selv på de tynde knit-pro harmony. jeg krydser fingre for at det ikke lykkes mig at knække dem inden jeg er færdig. Jeg vil forsøge at blive færdig med den inden Færøerne.

lørdag den 5. juni 2010

Ændrede ferieplaner

Jeg var tilmeldt 1 uges kursus på Skal Håndarbejdshøjskole i efteråret, og jeg glædede mig rigtig meget - men så dukkede der en studietur op hertil:
En af mine medstuderende fra masterstudiet er færing og nu er der tre der har arrangeret en studietur derop - den chance ville jeg ikke lade gå fra mig, så Skals må vente. Sidst jeg var på Færøerne var i 2006 på vej til Island, vi sejlede og billedet er taget fra båden. Denne gang bliver det med fly, noget hurtigere med ikke nær så hyggeligt. Manden i huset må blive hjemme og passe bedriften.