fredag den 26. marts 2010

varme hænder

Mellem alt det andet er det blevet til et par håndledsvarmere. Mønstret er en modificeret udgave af Fishtail wristwarmers (ravelrylink), idet de er gjort kortere, og så er venstre "varmer" strikket med en mønsterrapport mindre. De er strikket i dansk mohair købt på Hjelholt uldspinderi. Bagved ses husets sidste nye beboere - et par hoptimist-kyllinger. Om mens vi er ved fakta. Mønstret til det røde sjal er "traveling woman" (ravelrylink) strikket i "Handmaiden camelspin" i farven sangria. Jeg har strikket 2 ekstra gange af mønsterrapport a. Og modtageren blev glad for gaven.

tirsdag den 16. marts 2010

var der nogen der sagde forår?

De sidste 2 dage har jeg tilbragt med denne udsigt, jeg har været på seminar i Skive, hvilket har givet pænt med strikketid - og for en gangs skyld var jeg ikke den eneste - så nu er jeg ved bærestykket på "Frøken B". Jeg var nu ved at fortryde strikningen da en (mandlig) kollega begyndte at interessere sig mere for mine knit-pro pinde og en anden (kvindelig) for biessekanten frem for det gruppearbejde vi var igang med. Selv må jeg nu også indrømme at diskussionen af lige det emne vi var tildelt virkede som tidsspilde.  Inden jeg tog afsted var jeg blevet færdig med tørklædet, det blev spændt op søndag aften og taget af igen mandag morgen. Med lidt held og Arriva og DSB's velvilje bliver det overleveret i morgen. Og så nåede jeg et besøg på Henrichsens Uldspinderi i Skive, der bla. spinder for Marianne Isager og DUO, inden jeg satte kursen hjemad. Priserne var vist i vanligt niveau for det meste af udvalget, men der var flere farver jeg ikke har set længe. Det blev til turkis alpakka og spinni formentlig til Isagers "Sukkertrøje" og lys vandgrønt Tvinni Tusah til en kortærmet bluse. Fabriksudsalget ligger inde i en gård, hvor man går ind til spinderiet og op af en trappe.
 

lørdag den 13. marts 2010

Tiden iler

Det er ikke meget jeg for siddet ved PC,en  for tiden, men der strikkes. Jeg var til en overordentlig hyggelig eftermidag i vores nydannede strikkeklub søndag. Der kom jeg til at starte på masai jeg laver den i grøn som cardigan og er ikke kommet ret langt da den blev lagt væk igen til fordel for "automatstrik" på "frøken B". Jeg har nemlig været 2 dage til årsmøde og hørt om nanopartiklers forureningspotentiale, landbrugets forurening, vandplaner og meget mere. Samt fået hilst på og talt med kolleger og samarbejdspartnere fra andre steder. Torsdag og fredag blev der ikke strikket så meget, jeg havde godt nok et par mellemlange togture, men de blev brugt til at arbejde, skrivebordet lider under mit fravær, selv om det er arbejdsrelateret. Mandag/tirsdag i næste uge skal jeg igen på kursus, denne gang i Skive. Vi slutter tirsdag ved 13tiden og jeg er selv kørende, så jeg overvejer alvorligt at trække tiden og aflægge et besøg her .
Det er ikke strik det hele, dagens indkøb er 2 bøger jeg har haft på ønskelisten et stykke tid. Lillys Danmarkshistorie handler om de forandringer der er sket i kvindernes levevilkår i en familie fra 1800 til nu. Jeg har fået den anbefalet af en kollega og smugkikket da vi brugte den som afskedsgave til en anden. Og Hildegard af Bingens musik har altid interesseret mig så nu vil jeg vide mere om hende. Det bliver svært at vælge mellem strikketøjet og bøgerne.
Det røde sjal bliver smukkere og smukkere, spændende om det bliver færdigt til på onsdag, og om der overhovedet bliver lejlighed til at møde modtageren når jeg kommer ind med et tog og hun skal hjem med et andet.