lørdag den 30. maj 2009

færdige sokker

Jeg fik sokkerne færdige tirsdag aften til strikkecafe. De sidder lidt stramt i aflukningen da garnet ikke er elastisk, men som svigermor sagde i dag er det nok en fordel.

Sommerblusen blev halvt færdig i løbet af ugen, jeg tyvstartede i weekenden, til gengæld var der mere grupparbejde end ventet på kurset - og der går min grænse for hvornår der strikkes. Togturene blev til arbejde og surf på nettet -længe leve DSB's internet. I mandags brugte jeg lidt tid efter mødet på dels at købe te hos "Perchs", dels et besøg i "sommerfuglen", hvor det endnu en gang blev til lidt strømpegarn. Der er så meget flot af det for tiden at jeg føler trang til at lægge på lager for en sikkerheds skyld.

Og så har jeg lige opdaget, at man altid skal læse hele teksten på det der sendes. Sidste weekend bestilte jeg en weekendtur til Gøteborg hos Stena og forstod det som om vi ville få et girokort. rejsebeviset kom som mail og jeg læste 1. side - uden at opdage at de nødvendige oplysninger stod der. Da der heller ikke var kommet et girokort i dag, læste jeg det igen, denne gang det hele. Betalingsfristen var i går. Nu har jeg sat den til betaling tirsdag og vil så ringe og tjekke om det er ok når det bliver hverdag igen. Ellers må vi jo prøve igen, der er nemlig købt og betalt koncertbilleter til den weekend og det bliver den eneste rejse i sommerferie, resten af tiden bliver hjemme.

fredag den 15. maj 2009

Lidt har også ret

I mangel på færdige resultater må jeg hellere vise, at der strikkes - selv om det ikke føles som meget. 1½ sok er færdig, hjulpet på vej af et familiebesøg (nogle få pinde), et kort møde og lidt pendling, samt en hyggelig strikkecafe hos "Sofies Forældre".Garnet er "Admiral", købt hos "netgarn" og en blanding af bambus, silke og uld. Det bliver altså et par sommersokker, hvilket jeg glæder mig til. Jeg vejede 1. sok og forventer kun få rester, vægten var ca. 45g. Det bliver spændende om den første skal kortes lidt af i skaftet.

Jeg har for første gang valgt en opskrift, hvor der startes i tåen, hvilket har givet anledning til megen hovedrysten hos svigermor, der har været fast leverandør af sokker i mange år. Efter en sygdomsperiode i starten af året er hun startet igen, så det varer noget før jeg behøver strikke gemalens store, og efter min mening kedelige, tykke sokker.

Sommertoppen, Bias shell, skal snart deles så det bliver muligt at fotografere. lige nu ligner den mest en hue, fordi der er startet midt på for-/bagstykket.

lørdag den 2. maj 2009

Hverdag igen - udsalgsturen udsat

Så er det næsten hverdag igen efter en uge i sommerhus i Skagen. Tiden gik, som nævnt i sidste indlæg med strikning, herudover at forsøge at se et par rovfugle på træk, gå og cykelture. Det er 3. gang vi har lejet et af mit arbejdes sommerhuse i Skagen sidste uge af april, og bliver forhåbentlig ikke den sidste. Og belært af gode erfaringer var cyklerne med bag på bilen. Skagen byder ikke på strikkemæssige fristelser. Det nærmeste vi kom den slags var på en kort tur til Fredrikshavn, hvor det lykkes mig at lade være med at købe noget. Gemalen grinede ellers da vi pludselig kom forbi den lokale strikkebutik og et kig ind blev det da til. På vej hjem var det sværere. På en anden blog havde jeg læst om en fin gårdbutik ved Søndervig (Tind Mohair), absolut et besøg værd. Og da vi havde besluttet at lave en udflugt ud af hjemturen og køre langs vestkysten så længe vi gad, var det oplagt at kigge ind her. Efter dette blev at min udsalgstur er udsat på ubestemt tid. Jeg har længe haft kig på en hørbluse af Karen Noe, og her havde det et stort udvalg af garnet, så den kom i kurven. Jeg beklager det rystede billede.
Mohairgarn ville jeg også havde, det er ikke så let at finde. Jeg blev tilbudt at sætte mig ved et bord, med fin udsigt og budt på kaffe eller te, hvilken service.Resultatet blev denne.Gemalen blev også budt på kaffe, mens jeg snusede og overvejede farver. Efterfølgende lød kommentaren, at nu skulle jeg vist ikke have bøger i denne måned, hvilket han ikke kommer til at bestemme, der er fortsat 2 nye strømpebøger der venter på at jeg får bestilt hos amazon. En udflugt til Søndervig kan bestemt anbefales - ud over garn har de tøj og smykker.
Mit garnlager? - det taler vi ikke om, på et tidspunkt kommer jeg vel i bund - om ikke andet når jeg skal pensioneres