lørdag den 31. januar 2009

første 2009-opgave færdig

Så blev det første projekt startet i 2009 færdigt, nemlig gemalen "fotohandsker". Opskrift og garn er fra et navia-kit, men har har modificeret da det oprindelig var en "damemodel". Der er brugt ½ nr. tykkere pinde, et opslag med fine knapper er udeladt og både hånd og fingre forlænget.


Når jeg skal strikke mine egne bliver det med opslag og på de tyndere pinde. Det har taget ca. 4 uger, primært som "togstrik".









fredag den 30. januar 2009

pindespild(d)

Øv - det lykkedes mig at miste 1 strømpepind i toget i går, og det er helt min egen skyld. Jeg vidste godt at posen med strikketøjet havde store huller, men håbede indholdet blot ville ende i tasken, jeg hørte også godt den lyd af metal mod metal der kunne indikere at en pind var på vej væk - og troede det var noget andet. Men nej, pinden må være faldet ud da jeg pakkede sammen for at haste ud af toget. Heldigvis var jeg ved at strikke fingre på fingervanterne, så jeg skulle kun bruge 4 pinde her til morgen og den sidste lå i posen. Til gengæld blev jeg færdig med sidste finger og mangler nu kun at hæfte ender før gemalens fotohandsker kan afleveres til ejermanden - han har lovet at jeg må fotografere dem i brug.
Der er næsten et helt nøgle garn tilbage, til trods for at jeg forlængede både hånd og fingre i forhold til opskriften, så der er også til et par til mig.

søndag den 25. januar 2009

lørdaghygge og lager

I går aftes blev der hygget til håndboldkampen. Om eftermiddagen var flettesjalet blevet klar til fletning, jeg havde helt glemt hvor langsommeligt det er at lave "fletningerne", men klar blev det og her ligger sjalet klar til aftenens flet, der ikke blev helt færdigt. Jeg er spændt på det færdige resultat, det er i andet garn end det sidste og gjort mindre for at have garn nok. Endnu en gang troede jeg jeg vidste hvad der skulle til, men havde glemt at tage høje for forskellig garnkvalitet og løbelængde. Det første sjal blev strikket i tynd silke/uld

Jeg må erkende at garnlageret vokser, både garn med og uden opskrifter.
Der var dømt midlertidigt stop, alligevel blev det til 2 nye indkøb i går, 5 nøgler regia strømpegarn i blå = 3 par sokker. Det skal bruges til sokker med mønstre, hvis ikke svigermor får det inden. 10 nøgler "hjerte vital" til en trøje som jeg tidligere har strikket til søster. Vel hjemme så jeg på opskriften, der skal bruges 14 nøgler så jeg må forbi i morgen efter mere, gad ikke da jeg var kommet hjem lørdag. jeg beklager fotokvaliteten, må nok i lære hos gemalen.

og hvad indeholder lageret så garn til ud over det nyindkøbte?


  • blues Jakke, Hanne Falkenberg


  • Vanter Navia Trio til mig selv


  • Trøje i pelsuld med hulmønster forneden


  • ”Bias Shell” bomuldstop, julegavegarn


  • Karen Noe Hørsjal


  • Hvid cardigan (Hanne trøje)


  • Regia strømper blå Kaffe fasset


  • Hue af felted tweed - restegarn


  • Spindelvæv i Isager merino/silke


  • Årringe i Isager merino/silke


  • Sjal i pelsuld - restegarn


  • ”drop stitch lace tank” bomuldstop


Garn "uden projektideer:





  • Rosa, pink og lilla uld/bomuld, 1000 g i alt


  • Højlandsgarn, grønt. Optrævlet 400g, evt til trøje nr. 84 (Isager)på ny


  • Peru-uld, 50 g tykt, evt håndledsvarmere (vundet til strikkecafe i Fandango)


  • Cherry-Tree-hill strømpegarn, 50g, evt vanter eller halvhandsker (u/fingre) -rest fra fingerhandsker


  • Uldgarn fra Øland Til dobbeltstrik-vanter?


  • Diverse bomuldsgarn, "mandarin petit", rester nok til trøje?


  • + mange rester af diverse garn i uld og bomuld.

lørdag den 24. januar 2009

Velkommen

Efter at have været flittig læser på diverse strikkeblogs det seneste halve år har jeg fået lyst til at være med. Som udgangspunkt vil jeg mest skrive om strik, men mon ikke der kommer mere med undervejs.

Om mig selv kan jeg fortælle at jeg er 47 år, uddannet civilingeniør og arbejder med miljøopgaver i en offentlig forvaltning. Jeg er gift og uden børn, men har 2 nevøer der meget gerne vil have striktrøjer i jule- eller fødselsdagsgave.

Jeg strikker flittigt i perioder, mest om vinteren. Pindene bliver rørt på den næsten daglige togtur til og fra arbejde, hjemme, på strikkecafe og til møder mv. hvor det ikke er for provokerende. Jeg strikker mest til voksne, nemlig mig selv og manden, hvilket begrænser antallet af færdige projekter, alligevel blev jeg overrasket da jeg ved årets udgang talte sammen, og de to første ting er allerede færdige i 2009. Som så mange andre vokser garnlageret dog hurtigere end jeg kan følge med.

De to færdige projekter er her, et par fingervanter i "cherry-hill strømpegarn" og en kort trøje i "noro Kochoran"
Mønstret til handskerne er fra Drops og de er strikket på pind 2½. Trøjen er fra bogen "noro eternal" og der er brugt 400g på pinde 6. Jeg startede trøjen i juledagene så det er gået rimelig hurtigt.